Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 4 gostiju na mreži

Novosti - decembar 2018.

18.12.2018. SEMINAR O SEZONI PLAVE ZASTAVICE U 2018. GODINI

U organizaciji NU “EKOM”, nacionalnog operatera Plave zastavice i JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u PC “Vukšić” 18. decembra 2018. godine održan je godišnji skup o programu Plave zastavice.

Na seminaru je analizirana prethodna sezona sa aspekta ispunjenosti kriterijuma kampanje, kontrole kupališta koja su bila u pilot fazi i prvoj redovnoj godini programa Plava zastavica kao i analize sanitarnog kvaliteta morske vode na kupalištima tokom 2018. godine.

1 IMG_1756 2 IMG_1761 3 IMG_1766
(Foto: Nemanja Malovrazić)

Opširnije...

 

Novosti - oktobar 2018.

21.10.2018. GODIŠNJI SKUP MEĐUNARODNIH KOORDINATORA PLAVE ZASTAVICE

Od 21. do 23. oktobra 2018. na grčkom ostrvu Zakintos održan je godišnji skup operatera Plave zastavice, jednog od pet programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) koji se ove godine odvijao u 44 zemlje svijeta na 4.458 lokacija (plaža, marina i komercijalnih brodova).

Domaćin je bilo Grčko društvo za zaštitu prirode (HSPN). Ova najstarija ekološka nevladina organizacija u zemlji sprovodi svih 5 FEE programa. Prisutne su pozdravili: izvršni direktor organizacije Nikos Petros, članica borda direktora FEE Lurdes Diaz Kolon, i ministarka turizma Grčke Elena Kontura.

00 bf_nom_greece_2018_logo 01 IMG_6397 02 IMG_6432

(Foto: Hellenic Society for the Protection of Nature)

Opširnije...

 

Novosti - septembar 2018.

GODIŠNJI SKUP OPERATERA ZELENOG KLJUČA U ESTONIJI

Kao i svake godine, nacionalni operateri i partneri programa Green Key okupili su se da podjele dobre prakse i razgovaraju o budućnosti programa FEE. Ove godine sastanak je održan od 10. do 11. septembra 2018. u Talinu, a domaćin je bio “Enterprise Estonia”, nacionalni operater Green Key u Estoniji.

GK_00_-_JJOO6675_svi

Prvi dan je održan u hotelu “Vihula Manor” na imanju iz 16. vijeka u Nacionalnom parku Lahemaa, koji je nagradjen Zelenim ključem. Drugi dan sastanka održan u “Nordic Hotel Forum”, koji takođe ima oznaku Zeleni ključ. Kuriozitet ovog hotela su košnice na njegovom krovu tako da gosti mogu da probaju "urbani med".

Opširnije...

 

Novosti - septembar 2018.

GENERALNA SKUPŠTINA FONDACIJE ZA EKOLOŠKU EDUKACIJU (FEE) ODRŽANA U LETONIJI

U ambijentu Nacionalne biblioteke u Rigi, predsjednik Letonije Raimonds Vējonis svečano je otvorio dvodnevnu Generalnu skupštinu FEE koja je održana 12. i 13. septembra 2018. godine.

"Svijest o životnoj sredini mora biti u srcu svih nas", poručio je letonski predsjednik.

 FEE_GA_-_JJOO6931

(foto: Jay Jooyong Lee)

Opširnije...

 

Novosti - septembar 2018.

PREDSTAVNIK CRNE GORE IZABRAN ZA ČLANA BORDA DIREKTORA FONDACIJE ZA EKOLOŠKU EDUKACIJU

Na Generalnoj skupštini Fondacije za ekološku edukaciju (FEE), za člana Borda direktora FEE većinom glasova izabran je Saša Karajović, izvršni direktor nevladine organizacije „EKOM“ iz Kotora.

FEE_BoD_-_JJOO6863_

(foto: Jay Jooyong Lee)

FEE je nevladina i neprofitna organizacija koja promoviše održivi razvoj kroz ekološko obrazovanje. To je medjunarodna krovna organizacija sa po bar jednom organizacijom u svakoj zemlji članici, koje predstavljaju FEE na nacionalnom nivou i gdje sprovode neki od 5 programa ekološke edukacije - “Plava zastavica”, “Eko škole”, “Mladi eko-reporteri”, “Učimo o šumama” i “Zeleni ključ”. FEE je tokom 2018. godine imala gotovo 100 članica iz 76 zemalja sa svih kontinenata.

Opširnije...

 
Još članaka...