Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 4 gostiju na mreži

Novosti - septembar 2018.

PREDSTAVNIK CRNE GORE IZABRAN ZA ČLANA BORDA DIREKTORA FONDACIJE ZA EKOLOŠKU EDUKACIJU

Na Generalnoj skupštini Fondacije za ekološku edukaciju (FEE), za člana Borda direktora FEE većinom glasova izabran je Saša Karajović, izvršni direktor nevladine organizacije „EKOM“ iz Kotora.

FEE_BoD_-_JJOO6863_

(foto: Jay Jooyong Lee)

FEE je nevladina i neprofitna organizacija koja promoviše održivi razvoj kroz ekološko obrazovanje. To je medjunarodna krovna organizacija sa po bar jednom organizacijom u svakoj zemlji članici, koje predstavljaju FEE na nacionalnom nivou i gdje sprovode neki od 5 programa ekološke edukacije - “Plava zastavica”, “Eko škole”, “Mladi eko-reporteri”, “Učimo o šumama” i “Zeleni ključ”. FEE je tokom 2018. godine imala gotovo 100 članica iz 76 zemalja sa svih kontinenata.

Od 2003. godine “EKOM” je pridruženi, a od 2009. godine i punopravni član FEE, čime je stekao pravo da kao nacionalni operater sprovodi programe FEE u Crnoj Gori i to: Plavu zastavicu od 2003, Mlade ekoreportere od 2008. i Zeleni ključ od 2017. godine.

Saša Karajović će tokom dvogodišnjeg mandata biti odgovoran za sprovodjenje programa “Mladi ekoreporteri” na svjetskom nivou. Ujedno će biti mentor za dvije članice FEE - nevladine organizacije iz Poljske te Bosne i Hercegovine.