Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 6 gostiju na mreži

Novosti - septembar 2018.

GENERALNA SKUPŠTINA FONDACIJE ZA EKOLOŠKU EDUKACIJU (FEE) ODRŽANA U LETONIJI

U ambijentu Nacionalne biblioteke u Rigi, predsjednik Letonije Raimonds Vējonis svečano je otvorio dvodnevnu Generalnu skupštinu FEE koja je održana 12. i 13. septembra 2018. godine.

"Svijest o životnoj sredini mora biti u srcu svih nas", poručio je letonski predsjednik.

 FEE_GA_-_JJOO6931

(foto: Jay Jooyong Lee)

Predsjedavajuća tokom oba dana skupštine bila je Lesley Jones, koja je izabrana za prvu predsjednicu Borda direktora FEE na prethodnoj Generalnoj skupštini u 2016. godini. Prvog dana, razgovaralo se o ciljevima ukupnog razvoja FEE, kao i strateškim planovima svih pet pojedinačnih programa tokom naredne dvije godine. Ostale sesije uključivale su finansijske izvještaje od 2016. godine, nove komunikacijske inicijative i planove za razvoj regionalne afričke mreže, novi početak Globalnog fonda za šume i ideju o FEE univerzitetu, koji bi svim članovima omogućio online pristup materijalima vezanim za edukaciju o održivom razvoju. Predstavljeni su i nastavni planovi za programe Mladi ekoreporteri i Eko-škole.

Glavna tema razgovora drugog dana skupštine bila je mogućnost pokretanja šestog FEE programa pod radnim nazivom “Sustainable Community programme” (“Program održive zajednice”), koji bi imao snažan naglasak na 17 ciljeva održivog razvoja UN do 2030. godine.

Na kraju, domaćin skupa FEE Latvia je organizovao okupljanje 500 letonskih učenika koji su se pridružili predstavnicima svake od zemalja članica FEE mašući zastavama na platou ispred Nacionalne biblioteke u Rigi.